VÁRKOLY IMRE

Várkoly Imre

A "trombita" hangszerrel tízéves koromban találkoztam először, ami azóta alapjaiban változtatta meg az életem. Szorgalmas növendék voltam, így 4 év trombitatanulás után már a magyar delegáció tagjaként részt vettem a "X. Világifjúsági Találkozón" Kubában, ahol trombitásként több alkalommal is felléptem. Közép- és felsőfokú zenei tanulmányaimat Miskolcon végeztem, majd zenetanárként volt zeneiskolámban kezdtem trombitát tanítani. 2002-től 2012-ig voltam a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, amely az ország egyik legnagyobb alapfokú művészetoktatási intézménye. Vezetésem alatt az intézmény 2005-ben megkapta a szakma legnagyobb elismerését, a "Magyar Művészetoktatásért Plakett" díjat, valamint a

40 éves jubileum alkalmából a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztere intézményünket Dicsérő Oklevéllel jutalmazta. Jelenleg a Szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője vagyok. Közben a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdasági és Társadalomtudományi Karán elvégeztem a Közoktatási Vezető szakot. Intézményvezetői munkám mellett tanfelügyelő, minősítési szakértő, tanügyigazgatási-szakértő és mesterpedagógus vagyok.

A vezetői munka mellett ma is aktívan zenélek, a zene a mindenem! A műfajok sokszínűsége jól megfér számomra a művészetek tárházában, hiszen vallom, hogy csak jó és rossz zene létezik. Több mint 10 évet dolgoztam állandó kisegítőként a Miskolci Szimfonikus Zenekarban, 12 évig voltam a Miskolci Nemzeti Színház első trombitása és 26 éve játszom a Miskolc Dixieland Band zenekarban. Felléptem több alkalommal Németországban és Olaszországban szólistaként, alapító tagja és művészeti vezetője voltam több hazai zenei együttesnek, a jazz műfajában a Miskolc Dixieland Band-en kívül tagja voltam még a CLICK jazz-rock együttesnek, mely a jazz mai modernebb irányzatát követte. Három évig tanítottam a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz tanszakán. Több klasszikus és könnyűzenei zenekarral turnéztam az elmúlt időszakban, akikkel a világ számos országába eljutottam.

Az elmúlt évtizedekben sok tapasztalatot gyűjtöttem össze a művészeti területen, amit szeretnék kamatoztatni, ezért hoztam létre nemrég egy komplex művészetekkel foglalkozó céget, ami igényes zenei, táncművészeti, képző- és iparművészeti tevékenységet ajánl az érdeklődők számára. A zene mellett az egyik hobbym a számítástechnika, amit a zenei területen a stúdiómunkában tudom a legjobban alkalmazni.

Boldog embernek vallom magam, mert azt csinálhatom, amit nagyon szeretek, a zene pedig széppé és boldoggá varázsolja lelkünket!